Vue en français Bekijken in het Nederlands Blick in Deutsch View in English
Welkom Camping Chalets Reservering Bereik ons Bell Tenten signpost
Camping La Corconne
Welkom
Open van 1 mei - 30 september
Camping La Corconne
RD 986 Km 55
30570 Valleraugue
France
Phone:
+33 4 67 82 46 82
Peggy en Nol heten jullie van harte welkom in Camping La Corconne.

Onze prachtige camping ligt in het bosrijke en liefelijke landschap van de Cevennes in het zuiden van Frankrijk.

Hier kan je genieten van een rustige, relaxte atmosfeer, lekker afkoelen in de heldere Herault rivier en bijkomen vanaf het moment dat je hier aankomt.

Hoewel het een kleine camping is hebben we een redelijke variatie; plaatsen voor kleine tenten, voor grote familie tenten, voor campers en caravans, plaatsen met privacy die je de gelegenheid geeft om van onze natuurcamping op je eigen manier te genieten.
Welkom bord
We hebben ook zes comfortabele chalets en een leuke 'gite' te huur, allemaal met eigen tuin of terras.

Je kunt kiezen voor een plekje bij de rivier in de zon of je zet je tent op in de schaduw van de bomen.

Er zijn twee kinderspeelplaatsen, waarvan een voor de echte kleintjes, een overdekte bibliotheek en we hebben twee tafeltennistafels.
De Tonnelle
In juli en augustus is de winkel open voor vers brood, croissants, ijs, water, koffie, thee, eieren, melk, wijn, etc. kortom alles wat je in de supermarkt vergeten bent

Kom eens kijken in de Tonnelle. Woensdagavond is de muziekavond met plaatselijk talent.
Pizza
Op zondag en donderdag bakt Nol heerlijke pizza's en de meeste avonden hebben we bier, wijn en eten om mee te nemen of kom bij ons tafelen en geniet van de ondergaande zon.

De Languedoc Rousillon provincie is trots op z'n 300 dagen zon per jaar en we hebben hier alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie, lekker zonnen en zwemmen, wandelen, fietsen en genieten van een prachtige omgeving.
Herault Rivier
Camping La Corconne is gelegen in het Parc National de Cevennes, het tweede grootste nationale park in Frankrijk; het park strekt zich uit over drie departementen, Lozere, Gard en Ardeche en heeft alles om je een te voelen met de natuur.

Dichtbij is de historische stad Montpellier, vlakbij de Middellandse Zee en ten oosten van ons vind je Nimes met de beroemde Arena en z'n oude historie.

Gele Bloemen
Neem eens een dagje vrij om te relaxen (!) en bezoek de plaatsen en dorpjes die in de loop ter tijden weinig zijn veranderd - Valleraugue, Le Vigan, Sauve en Anduze zijn er een paar die een bezoekje waard zijn.

Voor de meer actieve vakantiegangers is er genoeg te doen in een omgeving met volop activiteiten - wandelen, kanoen, paardrijden, fietsen, vissen, vogels kijken, bergbeklimmen zijn een paar voorbeelden.

Bezoek een van de vele lokale markten (Ganges, Valleraugue, Le Vigan, St Martial) en geniet van de vele soorten olijven, worsten, kazen, wijnen, groenten en fruit, heerlijk smullen...
Attracties in de buurt:

Grotte des Demoiselles (50m hoog en 120m diepe grotten)
Mont Aigoual (1567m hoog met een interessant weerstation)
Uzès (Haribo museum en de beroemde Pont du Gard)
Anduze met z'n fantastische bamboetuinen.
Cirque de Navacelles (3 miljoen jaar oude landformatie ontstaan door gletsjer erosie)
Welkom   Camping   Chalets   Reservering   Bereik ons  
Creatie en programmering: Dennis McDermott a Freelance Access Developer at Access Database Developer
Valid CSS!
Valid HTML 4.01 Transitional